AVFORUM

AUDIO => Car HIFI => : zozi10 September 06, 2016, 05:58:32 PM: Ojačevalec z optičnm vhodom-pomoč
: zozi10 September 06, 2016, 05:58:32 PM
Pozdrav vsem.-
Imam tehnično vprašanje. Nisem prav na tekočem z novimi tehnikalijami in me zanima sledeče:
v avtu  (letnik 2005) imam tovarniško vgrajen avdio sistem Harman Kardon. Ker mi radio z CD menjalcem ne odgovarja-je zastarel in ne podpira kakšnih novih gadgetov, sem pomislil na zamenjavo. Tu nastopi težava, saj je avtoradio na ojačevalec priključen z optiko. Radio z optičnim izhodom sem našel, a nisem prepričan da bo deloval, oz. je kompatibilen z ojačevalcem. Ali pri optičnih povezavah obstajajo kakšni standardi, ali vsak proizvajalec po svoje digitalizira svoje komponente?
V ojačevalec je iz radia pripeljan dvojni optični kabel z konektorjem. Ko ga snamem eden oddaja rdečo svetlobo na drugem je tema (nekako logično). Nimam pa pojma kam gre naprej....Mogoče kakšen bluetooth modul, navigacija...
Hvala za pojasnila, Andrej


: Odg: Ojačevalec z optičnm vhodom-pomoč
: SoundFreak September 07, 2016, 08:21:41 PM
Svetujem, da se pozanimaš pri proizvajalcu nove komponente, ali je primeren za tvoj avto oz je kompatibilen. Optika je prenosnik in je za vse enaka. Nosi samo signal.


SimplePortal 2.1.1
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.