AVFORUM
 
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Registracija na AVforum-u.  (Prebrano 9380 krat)
DusanB
Owner
1080p
*****
Odsotni Odsotni

Objave: 1302WWW
« dne:: september 03, 2012, 09:28:21 am »

Pozdravljeni novi člani.

Glede na obstoječe stanje, katero se dogaja, sem se odločil pa pri kreiranju novega članstva, uporabim možnost potrditve le tega s povezavo, katero prejmete na vaš elektronski nasov, ki je bi uporabljen pri registraciji (v kolikor pa sam opazim (resno) prijavo jo lahko tudi sam aktiviram).

Namreč prihaja do velikega števila "Boot" prijav, katerim sledi SPAM napad. To ste do sedaj po moje opazili že tudi nekateri člani, ki ste me na to opozorili, glede na to, da je nemogoče biti 24 ur na dan na preži. Dokler pa te možnosti nisem izkoristil, je bilo včasih kar veik naval. Posledično je to pomenilo, kar nekaj časa potrebnega za izbris vseh SPAM sporočil (hvala Blaž), ki se se razširila po vsem forumu.

Opažam pa tudi, da sem s to funkcijo prijave, kar malo pristrigel peruti tem "Boot-om", da ne svinjajo po forumu, ker jih je kar nekaj, ki čakajo na avtorizacijo. V kolikor pa za kakšno tako prijavo stoji še fizična oseba, pa se lahko zgodi da pride tudi skozi. To je bilo razvidno iz zadnje take prijave pri kateri je takoj po prijavi sledila SPAM objava. V tem primeru sledi BAN s foruma.

Za potrditev novega članstva, je poleg prijave tako potrebna še potrditev povezave, priložene v sporočilu poslanem na vaš elektronski naslo.
   
V res skrajni sili, bom pa posegel po zadnji možnosti in to je potrditev registracije s strani vodstvenih članov.

To sem napisal iz razloga, ker je bilo kar nekaj prijav, katera pa niso šla skozi, ker ljudje niso uporabili potrditvene povezave.

Hvala za razumevanje.


Lep dan želim še naprej vsem skupaj
Dušan

P.s.: Rad bi pa opozoril še na možnost, da potrditveno elektronsko sporočilo, vaš poštni dojemalec spozna za SPAM sporočilo tako, da v kolikor niste prejeli sporočila med prejeto, prosim poškilite še malo v SPAM mapo. Presenečeni boste, kaj boste našli. Wink

Hvala za opozorilo.
« Zadnje urejanje: september 03, 2012, 05:49:09 pm od DusanB » Prijavljen
DusanB
Owner
1080p
*****
Odsotni Odsotni

Objave: 1302WWW
« Odgovori #1 dne:: november 12, 2012, 03:38:45 pm »

Dopolnilo.

Glede na to, kar se je dogajalo v zadnjem času, mi ni prostalo drugega, kot da se vklopi funkcija registracije na forumu in sicer z odobritvijo.

Namreč, samo danes v petih urah je bilo prijavljenih 29 novih potencialnih članov (Spam-erjev). Kar je preveč je pa preveč. Embarrassed

S funkcijo potrditve registracije, sem vas želel obvarovati pred tem navalom nezaželene pošte.

Nove člane pa naprošam, za malo potrplenja Wink, pri odobritvi vašega članstva.

Odobreno bo v najkrajšem možnem času.


Hvala za razumevanje in lep dan še naprej,
Dušan 
Prijavljen
loompek
480i
*
Odsotni Odsotni

Objave: 14


« Odgovori #2 dne:: november 12, 2012, 03:44:01 pm »

na svojih forumih imam dodano kako 'tricky' vprašanje, ki avtomatizira proces registracije... recimo, katera reka teče pod dravskim mostom.  bolje kot katerakolidruga captcha...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  


SimplePortal 2.1.1